Over ons

Een warm en vooruitstrevend IT-bedrijf met oog voor mens en maatschappij

Onze reden van bestaan?

Gelukkige en veilige digitale werkplekken creëren

Eigenlijk draait IT niet om hardware en software, maar om mensen. IT moet ervoor zorgen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Zonder hinder, en zonder zorgen. Wij geloven dat mensen meer kunnen met de juiste, digitale werkomgeving.

EuroSys helpt haar klanten – bedrijven, scholen en overheden –om gelukkige en veilige werkplekken te creëren voor hun medewerkers. We doen dat door voor elke medewerker een IT-omgeving te creëren die haar of hem optimaal ondersteunt, waar zij of hij ook actief is: in kantoren, magazijnen, productiehallen, onderweg, op school of thuis. In een gelukkige werkplek zorgt de juiste IT ervoor dat:

  • elke werknemer zich kan toeleggen op waar hij of zij het best in is
  • zonder ergernis en met de zekerheid dat zijn of haar werk bewaard blijft
  • dat zijn of haar werk en informatie veilig afgeschermd blijft voor misbruik
  • en dat er altijd iemand beschikbaar is om hulp te bieden als er toch iets verkeerd loopt

IT voor een gelukkige werkplek ontstaat uit een combinatie van de juiste hardware, de aangepaste software en een betrouwbare ondersteuning. Goede IT is bovendien flexibel en past zich aan aan de evolutie en de noden van elke medewerker. EuroSys houdt van de uitdaging om altijd opnieuw op zoek te gaan naar de beste oplossing, rekening houdend met de nieuwste technologieën. We laten ons nooit leiden door hypes, maar zoeken naar de meest betrouwbare en best beschikbare technologie voor de noden van iedere klant.

helpdesk eurosys

Inzetten op duurzaamheid

Bedrijven kunnen een fundamenteel verschil maken in het bouwen van een duurzame samenleving. Dat geloven wij bij EuroSys echt. Wij geloven dat we, via onze medewerkers en die van onze klanten, kunnen bijdragen aan een betere wereld. Een duurzame wereld. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op en hopen een voortrekkersrol te kunnen spelen in de strijd tegen armoede, in België en daarbuiten, en tegelijk te kunnen bijdragen aan een leefbare planeet voor de toekomst.

Hoe doen we dat? Hier zijn enkele voorbeelden van duurzame initiatieven waar wij mee bezig zijn:

  • Alle wagens in ons wagenpark worden in de komende 3 jaar vervangen door Tesla wagens.
  • Wij streven naar een aankoopbeleid waarbij we duurzame voorwaarden zullen opleggen aan onze leveranciers.
  • De organisatie Ondernemers voor een Warm België is ontstaan in de schoot van EuroSys en zal in de toekomst die nauwe band blijven houden.
  • Ook de initiatieven rond het bestrijden van armoede in de derde wereld via de Promobutler Foundation zijn ontstaan binnen ons bedrijf.
  • Twee jaar geleden engageerde EuroSys zich in het charter duurzaam ondernemen van VOKA. In 2021 zullen wij de daarin opgenomen doelstellingen halen.
  • Met de jaarwisseling van 2020 naar 2021 hebben we 4 goede doelen gesteund. Het waren allemaal sociale projecten die we op deze manier wilden bedanken voor hun inzet. Ondernemers voor een Warm België, vzw Kleine Prins, vzw Stijn en vzw KIDS mochten elk een cheque van 1.500 euro in ontvangst nemen. Ook de vzw 't Kietelt schonken we trouwens eind 2020 nog 1.500 euro.

tesla eurosys

Enkele klanten aan het woord:

Robby Hagelsteens, Jaga Belgium: “EuroSys is voor ons een toonbeeld van open kennisdeling. De expertise van hun team zorgde ervoor dat de dienstverlening vanaf dag één naadloos aansloot bij onze reeds bestaande infrastructuur. Daarbij krijgen we elke dag het gevoel dat er een bataljon toegewijd personeel voor ons klaar staat. ”

Koen Vandevenne, Mireille nv: “EuroSys laat ons nooit in de steek. Of dat nu in het weekend, ’s nachts of overdag is, dat maakt niet uit.  Die mensen doen alles wat kan, wat nodig is, om te zorgen dat eventuele problemen snel worden opgelost of voorkomen worden. Ze zoeken naar oplossingen en verbeteringen. Dat geeft vertrouwen."

Johan Thiels, Hyundai Construction Equipment Europe“EuroSys slaagt erin om een betrouwbare partner te zijn die ten allen tijde – zowel vanop afstand als vanuit onze kantoren –  beschikbaar is. Wij hebben in hen de externe supplier gevonden die ons intern 24/7 ondersteunt.”

Om onze klanten op de best mogelijk manier bij te staan hebben we enkele mooie partnerships weten te verzilveren.

 

Dell Platinum Partner HP Partner First Platinum WatchGuard Platinum Partner KYOCERA Platinum Partner Microsoft Gold Partner Veeam Propartner Gold Reseller
logo Dell Platinum Partner hp partner first platinum watchguard platinum partner kyocera platinum partner Microsoft gold partner veeam propartner gold reseller

Bekijk ook zeker het overzicht van onze expertise.

 

Hoe zijn we hier gekomen?

tijdlijn eurosys

In 1990 startte Mark Lens vanuit zijn garage met de verkoop van computers en binnen de kortste keren bestond EuroSys uit verschillende winkels. Tien jaar na de oprichting van EuroSys werd er ook een B2B-segment opgestart en in 2016 besliste Mark om alleen met dat B2B-segment door te gaan. De winkels werden afgesplitst van EuroSys en gingen door onder de naam Auva. EuroSys verzorgt vandaag alleen nog IT voor bedrijven, overheden en scholen. Met 30 jaar ervaring en een team van 70 medewerkers zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf vooruit loopt met de digitale transformatie.

          
 
goed doel lopers eurosys          carwash goed doel eurosys
 
 
 
Voer je graag eens een gesprek met ons over IT of over duurzaam ondernemen? Bel of mail ons even en wij gaan graag eens met jou aan tafel zitten.