Terug naar overzicht
Maak een afspraak

Jaspers-Eyers Architects

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk netwerk

Architectenbureau Jaspers-Eyers zocht een betrouwbare, performante oplossing voor hun netwerk met wifi en switchen en vond die in de apparatuur van Meraki. Voor de installatie en assistentie deed het bureau beroep op EuroSys. Het resultaat is een netwerk dat uniform en eenvoudig beheerbaar is over de drie vestigingen heen.

Het Meraki-verhaal begon allemaal met de verhuis van het kantoor in Hasselt. De switchen in het oude kantoor waren aan vervanging toe en dus ging het IT-team van Jaspers-Eyers op zoek naar een alternatief. En als er dan toch nieuwe switchen nodig waren, konden ze evengoed ineens proberen om het netwerk bij de drie kantoren (Hasselt, Leuven en Brussel) uniform op te zetten. Het team vroeg bij verschillende partijen offertes op, maar het partnership en het vertrouwen gaf toch de doorslag om, na een jarenlange samenwerking, opnieuw voor EuroSys te kiezen. Frederik Guypen, System Administrator bij Jaspers-Eyers: “Samen met mijn collega Kris Noben verzorg ik de volledige IT van Jaspers-Eyers. Omdat we niet in alles een specialist kunnen zijn, besloten we om dit stuk van de IT uit te besteden. En omdat het om een oplossing gaat die toch verschillende jaren moet meegaan, was inderdaad het vertrouwen een belangrijke factor in het beslissingsproces. Wij zijn eindverantwoordelijke, maar onze IT-partner moet de kar trekken. En van EuroSys weten we dat ze dat doen.”

Betrouwbare en geduldige partner

“De IT over drie vestigingen heen managen is een hele uitdaging. De set-up verandert wel eens en daarom doen we graag beroep op een betrouwbare IT-partner. Die hebben we duidelijk gevonden in EuroSys. We werken nu al 15 jaar met hen samen en kunnen echt niets negatiefs zeggen over deze samenwerking. Ook de nazorg die ze bieden is echt zeer goed,” zegt de System Administrator.

maquette bij Jaspers-Eyers Architects

De samenwerking liep ook voor dit project zeer vlot. Frederik: “We zijn heel tevreden over hoe het project verlopen is. De account manager van EuroSys luistert goed naar de wensen van de klanten. Ook het voorbereidend werk was goed gedaan. Het uitmeten en plaatsen van de nieuwe wifi was niet simpel. Bij een architectenbureau moet alles van apparatuur natuurlijk mooi weggewerkt zijn. Gelukkig hadden de mensen van EuroSys daar veel begrip voor.”

Betere dekking en meer gebruiksgemak

De implementatie van de Meraki-apparatuur gebeurde in fases. Eerst werd de wifi vervangen, later de switchen. Frederik: “De wifi van Meraki is een hele verbetering ten opzichte van de wifi die we vroeger hadden. We hebben nu een betere dekking en qua gebruiksgemak is het ook een hele vooruitgang. Voor de gebruikers is er nu één wifi netwerk, ongeacht in welk kantoor ze aanwezig zijn. Geen gedoe meer met verschillende wachtwoorden per gebouw. Bovendien is de wifi nu tweeledig opgebouwd. We hebben een guest wifi die gebruikt kan worden door bezoekers van onze kantoren en door onze medewerkers als ze iets op hun smartphone willen opzoeken. Deze aparte wifi voor gasten was echt een vereiste voor ons. En dan hebben we nog een interne wifi voor de laptops van onze medewerkers.”

swtich cisco meraki bij jaspers-eyers

Overzicht in één oogopslag

De nieuwe wifi is niet alleen voor de medewerkers een hele vooruitgang, ook het IT-team geniet van de voordelen van het nieuwe netwerk. “Het beheer is echt heel handig opgebouwd. Voor ons was het belangrijk om één beheersportaal te hebben, en dat hebben we nu. Alles zit samen nu, zowel de wifi als de switchen. We hebben in het totaal 15 switchen verdeeld over de 3 kantoren. In één oogopslag kunnen we nu zien waar er eventueel problemen zouden zijn. Vroeger moesten we echt per kantoor naar een oplossing gaan zoeken. Zeker nu iedereen van thuis uit werkt, is het handig dat we een overzichtelijke module hebben waarin we het hele netwerk kunnen beheren. Problemen zijn nu meteen opgelost, ongeacht van waar we werken,” vertelt Frederik.

Visuele camera

Als kers op de taart heeft Jaspers-Eyers in het kantoor in Hasselt ook een camera van Meraki. Dat is een bewakingscamera die mee aangesloten is op het netwerk. Een investering, maar wel de moeite waard volgens Frederik Guypen. “Die bewakingscamera was inderdaad niet goedkoop, maar het blijkt toch een goede keuze te zijn geweest. De camera is echt heel gebruiksvriendelijk. Iedereen kan het beheren. En het is ook gewoon mee geïntegreerd in ons beheersportaal,” verduidelijkt de System Administrator.

Over Jaspers-Eyers

Jaspers-Eyers Architects is een internationaal architectenbureau, gespecialiseerd in grote projecten voor zowel de overheid als de privésector. Met 130 werknemers verspreid over vestigingen in Brussel, Leuven en Hasselt, behoort Jaspers-Eyers tot de grootste architectenbureaus van de Benelux en de 100 voornaamste architectenbureaus ter wereld.

www.jaspers-eyers.be/

gebouw architectenbureau Jaspers-Eyers in Leuven